Kettesbe’

Teszt: BMW 220d

A BMW mérnökei tudják, hogy mi kell egy igazi kupéhoz: hátsókerék hajtás, bombabiztos futómű, sportváltó és bivalyerős motor. Kipróbáltuk, és nagyon élveztük a legkisebb bajor kétajtóst. Kezelhető méretei és kezes viselkedése mellett engedékeny kipörgésgátlója is hozzásegít a „kell nekem” hatáshoz.

SONY DSC

Nemrégiben teszteltük az 1-es sorozat belépő modelljét, ami relatív kis teljesítménye ellenére meggyőzően teljesített. Átadta a BMW érzést – legalábbis eddig ezt hittük. De most a 220d vezetése után derült ki, hogy az csak ízelítő volt – ez az igazi érzés! Az egyes alapjaira épített 2-es, az új nomenklatúra szerint a kétajtósok számozását kapta, ezért a páros szám. Elődjénél laposabb, hosszabb, tehát sokkal harmonikusabb formát kapott, egyedi részletekkel. Agresszívebb az orra, izomtónusokat szimbolizálóak az oldalfal domborításai, és sportlimuzinos a hátsója. Szerintem minden szemnek szép a lemezköntös – sokan utána is fordulnak. A mai óriásra nőt autók között felüdülés a kettes alig több, mint 4,4 méteres hossza és csupán 1,4 tonna körüli tömege. Kupéhoz méltó a keret nélküli oldalablak, és gyerekeknek tervezett hátsó üléssor. De kit érdekel, ha autózhatunk vele!

A tesztautó kétezres dízelmotorja 184 lóerős, ráadásul 380 Nm-es nyomatékot szabadít a hátsó, hajtott kerekekre. Muszáj elöljáróban megemlítenem, hogy az extralistán a 8 sebességes sportautomata váltó is szerepelt. Amikor bepréseltem magam a vezetőülésbe, akkor lett nyilvánvaló számomra, hogy ez egy igazi kupé. A sportüléseket teljesen magamra állítva – deréktámaszt 4 irányban lehet mozgatni, az oldal támaszokat pedig fokozatmentesen szűkíteni – szinte az úttesten ültem. A váltó joystick-szerű kialakítását szerencsére inkább éreztem repülőgépbe valónak, mint egy játékkonzol tartozékának. Kellő ellenállás leküzdésével és a lock gomb oldásával már D-be is húztam. Az első métereken kimérten haladtunk. Igazi „cruise feeling” lett úrrá rajtam, kocsikázgatós hangulatba kerültem. Ez a finoman kapcsoló váltónak és a nem túl kemény futóműnek volt köszönhető, de persze besegített a kellemes bőrkárpitba süppedve hallgatott zene, a nagyképernyős multimédiás rendszernek hála, a telefonomról vezeték nélküli átvitellel szólt. Ahogy kiértem a városi forgalomból, kiderült, hogy nem csak erre jó ez a BMW.

90-es tempónál visszakapcsolt nyolcadikból harmadik fokozatba

A vezetési élmény kapcsoló (Driving Experience Control) Sport állásban kibontakoztatta a technikát. 90-es tempónál ráléptem a gázra, a váltó visszakapcsolt nyolcadikból harmadik fokozatba, és kilőtt a kis kupé, mint egy rakéta. Nehéz volt a lóerőket kordában, a sebességhatárokat pedig tiszteletben tartani. Egy előzés akár Sport módban, vagy a spórolós ECO PRO beállítással, de a váltó balra, S fokozatba húzásával nem tart tovább 2-3 másodpercnél – nincs ellenfél a magyar utakon. A fantáziámat nem hagyta nyugodni a Sport+ fokozat sem. Amikor átkapcsolunk a váltó melletti gombbal, sárga piktogram jelzi, hogy az ESP, azaz a menetstabilizáló nem (pontosabban korlátozottan) működik. Ilyenkor igazi megzabolázatlan versenylóvá válik a kettes, nagyobb sebességnél is rúg, kőkemény lesz a kormányzás, és mindig maximális a nyomaték. Lassú menetben pedig minden gázfröccsre ki akar törni a fara. Na, ezt nevezem tömény élvezetnek – akár versenypályán is megállja a helyét.

Mellesleg a méltán dicsért gázolajos erőforrás, a sok-sok gázfröccs és városi dugó ellenére 7 liter alatt fogyasztott, a nagy átlag pedig alig 6 liter volt – vegyes üzemben. Nem mondom, a kétezres benzines, vagy a háromliteres sorhatos hangja jobban tetszett volna, de a dízel moraja kizárólag kívülről volt felismerhető.

Természetesen a német mérnökök hozzáértésének ára van. Egy benzines 220i ára 8,5, a 218d 8,2 milliótól indul. Ez még rendjén is van. A fekete csoda, amit hajtottunk az erősebb dízellel (220d) és sok extrával (navigáció, bőrkárpit, sport automata, xenon, riasztó és sok hasznos apróság) viszont körülbelül 12,7 millió forintért állítható össze. Sok? Élményből ekkora adagot kapni, ennyi pénzért… akár meg is érheti. Döntse el Ön!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s