Szabadidős komfortzóna

Teszt: Honda CR-V 2.0 Lifestyle

A Honda az elsők között kezdett szabadidő autót, vagy most divatos nevén cross-over járművet gyártani. A CR-V – azaz kompakt rekreációs jármű (Compact Recreational Vehicle) – első verziója 1995-ben érkezett, most pedig már a negyedik, friss generáció egy példányát próbálhattuk ki. Az első benyomás mindig meghatározó egy autónál. Most prémium érzés kerített hatalmába az első pillanatban.

SONY DSC

Ránézésre hatással van az emberre a CR-V. Majdnem olyan hatással, mint amikor az ufó Civic megjelent 2006-ban. Mintha, az előző széria csak szárnypróbálgatás lett volna, és most végre eljött az ideje az igazinak. Nem csak a markáns hűtőmaszk-fényszóró páros hat az emberre, hanem a jól eltalálta arányok és a szépen befejezett far is; összességében ráadásul nagyobbnak hat, mint valójában, tehát tekintélyt parancsoló. Miután beülünk, érezhetővé válik az óriási tér, pedig alig 4,6 méteres hosszával még a kisebbek közül való. Szélességben és az utastér hosszában is érezhető gyarapodás, kényelmes még öt személynek is. És ami a lényeg, hogy mindehhez közel 600 literes, elég mély csomagtér is tartozik!

Talán nem is lehetne többet kívánni egy ilyen, családi használatra tervezett, többfunkciós járgánytól. Pedig még bőven tud mit adni. A tesztautónk közepes felszereltsége minden földi jóval elkényeztetett, de már a belépő szinten sem szűkmarkú – szokás szerint – a japán gyártó. Ülésfűtés, bluetooth-os kihangosító, behajtható tükrök, automata xenon világítás és esőérzékelős ablaktörlő, dupla digitális klíma, nagy központi kijelző és sorolhatnám. Például a tolatóradar jól jön, miután a „városi terepjáróval” parkolni is kell néha, mégis az igazi segítséget a tolatókamera adja – e nélkül nem ajánlom az első manővereket véghezvinni. Nagyon sok kapcsolót terveztek a kormányra, de könnyen szokható a kezelésük, mert jól elkülönítették a négy gombcsoportot: rádióvezérlés, telefon, sebességtartó/-határoló, fedélzeti számítógép. Ennyi részlet után az összkép: átlátható műszerek és kezelőszervek igényes anyagokba ágyazva – alcantara üléshuzat, puha műszerfal, szálcsiszolt fém-hatású betétek.

A Honda híres kifinomult hajtásláncairól. Ezért nem is fogunk csalódni, ha a magasra helyezett, joystickszerűen működő, hatsebességes váltóhoz kell nyúlnunk. Példásan kezelhető a pedálsor is, és meglepően sok visszajelzést ad a kormány. Pedig egyébként alapvetően kényelemre hangolt a futómű, igazi utazóautó a CR-V kimondottan a rosszminőségű hazai utakra. Főleg a kétezres benzines motorral. Papíron 155 lóereje, és maximális 192 Nm nyomatéka kevésnek tűnhet, de használatban kellemes társ. Kimondottan fürgén lehet mozgatni vele az 1,6 tonnás kasztnit, ha jól kapcsolgatjuk a fokozatokat. Ehhez képest visszafogottan 8, átlagos, vegyes üzemben körülbelül 10 liter üzemanyaggal beéri 100 km-en.

Segít a takarékoskodásban az „econ” gomb, és ennek hatására felvillanó zöld levelecskék. A kilométeróra körül halvány zöld világítás sejlik fel, amennyiben nem tapossuk a gázt és a piktogramokra hallgatva időben fel- vagy éppen visszaváltunk. Ahogy érzékeltem, takarékos módban kevésbé érzékeny a gázpedál, ami rávezet minket a gazdaságos vezetési stílusra. Mindemellett az is, hogy a természetesen minden biztonsági felszereléssel megpakolt Honda CR-V indulóára – elsőkerék hajtással – barátságos 6,5 millió forint. A miénk jobban felszerelt, és még díszítő elemekkel (egyedi kötények, küszöb, hátsó szárny) is megspékelt összeállításban 8,2 milliós árcédulájával a kategória átlagát képviseli. És ebben már észrevétlenül összkerékhajtás is dolgozik, a saját és családunk biztonságáért.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s