Mini-hibrid dízel áron

Teszt: Toyota Yaris Hybrid

A Toyota az első volt a hibrid autók sorozatgyártásában, és most elhozta a várva várt áttörést. A Yaris HSD kisautó és hibrid egyben úgy, hogy alig különbözik hagyományos társaitól. Első ránézésre nem mindenki mondja meg róla, hogy komplex, full hibrid hajtáslánc van benne. Mit jelent ez?

DSC08918

A Toyota full hibrid rendszere képes benzin üzemű autóként, tisztán elektromosként és kombinált hajtással is üzemelni. A kis Yarisban ezt egy 1,5 literes optimalizált benzinmotor 74 lóerővel, valamint egy 61 lóerős villanymotor oldja meg, együttesen 100 lóerős teljesítménnyel. De ez sokat nem mondd arról az élményről, amit a valóságban nyújt. Élmény vele spórolni, halkan gurulni vagy álló motorral klímázni a lámpánál.

Van egy kisautónk visszafogott külső méretekkel (3,88 m hossz), tisztességes belső méretekkel (4+1 felnőttnek) és közel 300 literes csomagtartóval – ami megegyezik a normál benzinesével. Ehhez társul egy automataváltó, amivel tökéletes városi autóvá avanzsál a Yaris HSD. Amikor először beültem és zsebemben a kulccsal megnyomtam a start-gombot nem azt vártam, hogy hangtalanul csak egy READY felirat jelenik meg a „fordulatszámmérő” órában. Aztán jobban szemügyre vettem azt a bizonyos körműszert és láttam, hogy nem ford/perc, hanem töltés-eco-power beosztások vannak rajta.

A kulisszás váltókart D-be húzva hangtalanul elindultam. Semmi extra, űrtechnikából ismerős kijelző, és kapcsoló nem zavart be. Minden ott volt ahol az otthoni Corollámban. Ha mégis többet akartam tudni, hogy mi folyik a háttérben, akkor a színes nagyképernyős hifire bökve előjött a Prius-os energiafolyam képe, vagy a fogyasztási diagramok. És persze a kényelmet fokozó bluetooth telefon kihangosító-mp3 lejátszó funkció; hátramenetbe téve pedig a tolatókamera képe. Az érintőképernyős szolgáltatás egyébként bármely Yarisba Active felszereltségi szinten elérhető.

Sok autót hajtottam már, de városi használatra eddig ez bizonyult a legjobbnak. A gyári adat szerinti 3,1 litert el lehet érni! Átlagos lábbal is 4 liter körül tartható, hiszen minden egyes benzines gázfröccsnél – például gyors lámpás indulásnál – az akkukat feltölti a rendszer, ami a következő egyenletes szakaszon biztosítja a tisztán elektromos suhanást. És engedi fokozni akár 60 km/h fölé is, tehát nem vált automatikusan vissza benzin üzemre. Országúton kellemes utazóautó, meglepő stabilitással és kényelemmel, de azért több száz kilométeres autópályás útra nem ideális – akkor sokat pörög a benzines, és kicsi hangossá is válik. Igazi városi-elővárosi cirkáló.

A csoda az egészben pedig az attraktív kiskocsi ára, hiszen 7 légzsákkal, ESP-vel, közepesen felszerelve (digitális klíma, tolatókamera, hifi, kulcsnélküli indítás, elektromos ablakok és tükrök) 4,9 millió forint alatt elhozható a kereskedésből. Ez már bőven versenyképes egy automata váltós dízel Yaris-szal szemben, és annál jóval tisztább – nem mellesleg csak kb. 20 kilóval nehezebb! Szerintem a jövő megérkezett…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s