Bogarat a népnek

Kép: Földes Fábián

A múlt olykor kísért, máskor pedig édes emlék. A Volkswagen az új Beetle segítségével megbolygatja minden egykori és mai „bogaras” lelki világát. Ez azért fontos információ, mert az előző széria, melyet 1999-től gyártottak ugyan siker és divat is lett, de nem az igazi rajongók körében. Az új bogár viszont mindenkinek tetszik!

Természetesen a forma, a Porsche által megálmodott púpos kupé vonalvezetés teszi a legújabb népautót szerethetővé. Elődje túljátszottan kerek volt, tesztautónk – aki Herby jelmezben pózol – viszont mindennél jobban hasonlít az igazi ősére, ugyanakkor kellően mokány és sportos. A részletei teszik igazán lenyűgözővé: széles kerékdobok, krómkeretes első fényszóró, króm küszöb és ablakkeret dizájn léc, meredek szélvédő és keret nélküli oldalablakok – mint az igazi kupékon. Már nem csak a női szíveket dobogtatja meg; hanem férfias, elég Porschés és nagyon retro.

Belül folytatódik az, amit a tervezők kívülről elkezdtek. A műszerfal magasan és függőlegesen áll, és például a Design felszereltség esetén az autó külső színére van fényezve (egyéb csomagban akár karbon mintás is lehet). Ahogy az ajtókárpit teteje és a kormány küllői is. A hatást a felső kesztyűtartó tetézi, amely az egykori 1300-as előd stílusában készült: fényezett és felfelé nyílik. A műszeregység jól illeszkedik az egyedi belső térbe, ugyanakkor minden információt jelez (sebesség, fordulatszám, üzemanyagszint), sőt az extrás nagy kijelzőn minden további adat lekérhető. Már csak hab a tortán a B oszlopon található kapaszkodó fül és az ovális belső visszapillantó tükör.
A hatás nem marad el: a sofőr, az utasok és a külvilág is átszellemülten nézi a Beetle-t. A próbaúton többen utánanéztek, intettek, vagy megálltak egy szóra az autó mellett – míg a bogarasok villogva jelezték szimpátiájukat. Ezek után már csak grátisz szolgáltatás, hogy már 180 cm-esek is elférnek a hátsó, szűk üléseken (maximum ketten) és a csomagtér eléri a 310 litert, ami a kompakt kategória belépő szintje. A lemezek alatti technika pedig nem mástól, mint a Golf VI-ostól származik. Ezért kellően sportos, és komfortos, dinamikus és takarékos, megbízható és minőségi. Mi a 1,2 literes alap benzinmotorral hajtottuk Herby-t, és úgy gondolom pont elég bele a 105 lóerős turbómotor. Legalábbis átlagos igényekre, kis fogyasztásra (országút: 5,5 liter; város: 8 liter). Akinek több kell, választhat 160 vagy 200 lóerős benzinest vagy 105 lovas dízelt.

Az ős bogár népautós árát nem, de formáit abszolút megöröklő, illetve felidéző új Beetle az azonos méretű és műszaki tartalmú Golfnál nem drágább, és a konkurenciánál is kedvezőbb árú – főleg, ha a használati értékét nézzük. Alig több, mint 4,8 millió forinttól indul az ára, és egy jól felszerelt alapmotoros változatért sem kell 6, a kétliteres csúcsmodellért pedig 7,7 milliónál többet fizetni. Véleményem szerint ilyen stílust és ennyi egyediséget tökéletes technikára építve régen lehetett ennyiért megkaparintani. Talán 50 éve utoljára?!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s