Az oázis, és finálé

las_vegas.jpg

Las Vegas. A sivatag legjobban csillogó ponjta. Zöld golfpályák, a egekbe magasló, aranyló szállodák, világszínvonalú showk és pénz, pénz, pénz. Ettől lesz egy sivatagi város a földkerekség legismertebb szerencsejáték-mezeje és egyben szórakoztató központja. Mi a Mandalay Bay szállodakomplexumban szálltunk meg. Mellettünk a híres Luxor piramisa és szfinx-e állt – ha valaki be akarná tájolni, hogy a Strip melyik részén laktunk. Nappal a látvány hihetetlen, hiszen a homokos, szeles kopár sziklamező közepén a földből nő ki egy nagyváros, egy oázis, amely fölött nagymadarak és szúnyogok keringenek – repülők és helikopterek. Viszont ez az ékszer a semmi közepén éjszaka mutatja meg igazi önmagát, a vibráló arcát. Maguk a Strip, a főutca szállodái az attrakciók egy, vagy több emeletnyi kaszinóteremmel, wellness részleggel és valami különleges – fő téma köré épített – attrakcióval, vagy egy szinházteremmel, ahol az aktuális show csábítja a látogatókat. Én a Blue Man Group előadására neveztem be; míg a többiek Celine Dion showját választották. De még csütörtökre, reggeli jegyvásárlással sikerült jegyet szereznünk a Cirque du Soleil LOVE “csodájára”, ami a Beatles zenéjére építve szó szerint elkápráztatott mindenkit. Csillag alakú szinpadon nem csak ugráltak, táncoltak a mozgásszínház színészei, de a levegőből gumiköteleken ugrottak a magasból és volt, hogy gorkorcsolyával ugráltak félcső-szerű pályán. Elmondani nem lehet a látvány, zene és ezek kompozíciójának hatását – látni kell. A fények és a hangok olyan elegyet alkottak, amit eddig soha nem láttam. Eszméletlen szinpadtechnika, akrobatikus mozdulatok, és a fizika törvényeit maximálisan kihasználó mutatványok.
Hasonló élmény volt másnap a Blue Man Group. Három kékre maszkírozott férfi, fekete ruhában 100-as PVC csőből épített hangszereken dobol 🙂 És hozzá két jólfelszerelt zenekarnyi ütős és két gitár, szinti. Plusz fények, gegek, poénok, színészkedés, helyzetkomikum. Egyedi élmény volt, ahogy a közönséget a koncert végén ellepte, a csövezetéket szimbolizáló papírszalag… újrafeldogozott papírból.
Játékterem? Mi az, a las vegasi casinok mellett! Rulett. automaták, black jack, poker stb… jobb kimaradni belőle, mert aki játszik veszít 🙂

Képek itt: http://picasaweb.google.com/viktor.brain/LasVegas

Sajnos most lemerül a laptopom. Éppem hazafelé repülök New Yorkból, miután egy napot ott töltöttem Vegas után. Majdnem mindeki alszik körülöttem, a saját és egy szomszéd MP3 lejátszóját töltöm, miközben az utolsó sorokat kopácsolom “utinaplómba”. Még kb. 4 órás az út. Aztán landolás Rómában és irány Budapest, kis hazám fővárosa.
Ami mögöttem van: élmények, egy életérzés, kis világjárás, sok repülés, az otthon, a szeretteim hiánya. Összességében gazdagabb ember lettem. Nem anyagilag – úgy az ellenkezője -, de szellemi táplálékban, emberi kapcsolatokban, kalandokban, képgyújteményben és történetekben. Nagy részét megosztottam Veletek, Önökkel a blogomon… És folytatni fogom más kalandokkal, cikkekkel, a véleményem kinyilvánításával, a fotóim kommentárjával, életem alakulásával 😉 Hiszen kaland az élet!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s