Kalandok élõben

universal.jpg 

A Universal stúdió kettõs parkja nekem igazán elnyerte a tetszésemet. Mivel egyedül mentem, saját tempomban, az általam kinézett programpontokra koncentrálva haladhattam. Ez most úgy hangzik mintha óramû pontossággal követtem volna egy beosztást, de nem így történt. Kinéztem pár kihagyhatatlannak igérkezõ részletet, de aztán sodródtam ahogy idõm engedte…

Universal Studios – filmgyár a nagyközönségnek
Nyitáskor ott voltam, így egybõl a Shrek 4D elõadására mentem be. Nem kellett sorbaállnom és megkaptam, amit vártam. 3D szemüveggel elért háromdimenziós élményt, kiegészítve spriccelõ vizzel, mozgó paddal és felgyorsított légáramlatokkal. Ez volt aztán az igazi mozi 😉 A Cápa sorozat kedvelõjeként beneveztem a cápavadászatra és – mivel idõm engedte – a Mummy, azaz Múnia sorozat átélésébe. Meglepetésemre sikerült megilyeszteniük: a múmiák kevésbé, ugyanakkor a sötétben átélt gyorsulások, lassulások hatására. Az, hogy az utcák olyanok voltak, akár a 40-es években, és hogy Doc, a Vissza a jövõbõl tricikliével elkerékpározott az orrom elõtt, csak hab volt a tortán.

Island of adventure – a szuperhõsök “szigete”
Készültem erre a részre 🙂 Hallottam a Hulk nevezetû hullámvasútról. Tetszett, kivéve, hogy a lábam nem lógott a levegõben, és érezhetõen fékezték a kocsikat az ívek lefutásain. Azért kétszer is felültem, biztos, ami biztos. Beugrós volt Spiderman élményköre. Zárt helyen megvalósított hullámvasút, 3D szemüveggel és repülést, esést imitáló mozgásokkal. Nagyon élveztem, pedig sem a pókembert – új DVD-jét -, sem hipergonosz ellenségeit nem ismertem. Csoda, hogy ilyen ismerethiánnyal fel mertem ülni a Fear of Fall-ra?! Kilõtek 30 méter magasba, majd leejtettek minket. Szinte repültem, de legalábbis szabadesés volt 😀 Ehhez képest a Jurassic Park inkább volt ismeretterjesztõ. Óriási mászoka egy veszélyesnek hitt terület fölött, ahol talán dínók garázdálkodtak – kipróbáltam. A film alapján, elszabadult õslényekel találkozhattam egy gumicsónakos út során. Végülis volt egy óriási lejtõ, melynek végén vízbe érkezett a csónakunk 🙂 Az i-re a pontot viszont a Dueling Dragons hullámvasútja tette fel. Felsõ sínpálya, két párhuzamosan induló kocsi – de két különbözõ vonalvezetés… Amikor keresztezték egymást útjaink – a piros és a kék “sárkány” -, akkor egymás lábait láthattuk, ha pedig a fordulókat, perdítéseket hajtottuk végre, saját tappacsunk és a kék ég volt “alattunk”. Ezen háromszor is mennem kellett.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s