Hullámvasutak, szuperhősök, mesefigurák élőben

Orlando, a parkokról szól. Mindenki gyerekestül látogatja őket, de ez nem azt jelenti, hogy csak a kicsiknek szól. Sőt, vannak programok amik csak, vagy fõként fenõtteknek ajánlott. Mi felállítottuk a programtervet és ennek megfelelően meg is vettük a jegyeket egy internetes oldalon keresztül. Kittusék 3 napos Disney jegyet választottak – két ingyenes bonusz nappal -, és 1 napos Seaworld-öt, plusz 1 nap belépéssel. Én pedig úgy döntöttem csak két nap Disney-t választok és a Universal Studios dupla parkját is megnézem – Dominik barátom hangsúlyos javaslatára. Minden park és környezete, az infrastruktúra olyan, akár egy gépezet, saját életét éli. A profi közlekedés a hotelekbõl – “resort”-ok – az egyes témaparkokba akár busszal, akár autóval tökéletesen megoldott. A parkolók a nyári, iskolaszüneti csúcsra méretezve óriásiak, magyar viszonylatban: egy budaörsi teszkó befogadóképességének minimum tízszerese – parkonként.

disney.jpg

Animal Kingdommal kezdtük a Disney sort. Itt az állatoké volt a főszerep. Egy kis szafarira lehetett benevezni, ami egy komplett sztorin keresztül vitt végig egy elefántokat, krokodilokat, zsiráfokat és egyéb emlõsöket felvonultató parkon. A másik élvezetes “rájd” a Jetivel történõ személyes találkozás volt. Az utat hosszas sorbanállás elõzte meg, ami kellőképpen felcsigázta az embereket, ahogy minket is – Carlos-szal mentem. Ez volt az elsõ hullámvasutas élményem 🙂 Sötét kanyarokat, gyors hártamenet követett, majd egy óriási “zuhanás”… tuléltem és beneveztünk egy második körre is. ( Képek )

A Seaworld jobban tetszett. Méginkább az állatokról szólt, nem annyira mû módon mint az előző napi csodapark. A fő attrakció, Shamu, a gyilkos bálna. A óriási orka persze inkább csak márkanév, mint maga a bálna, de volt szerencsénk végignézni, ahogy egy óriási kardszárnyú beterített vizzel több száz embert. Én megmenekültem ettöl a kiváltságtól és készíthettem temérdek fotót a kisebb és szelidebb példányokkal bemutatott mutatványokról. Hihetetlen volt! A híres, Cirque du Soleil atya palackorrú delfinek és repülõ alrobaták mûvészi koreográfiájával kápráztatott el minket – ha az óriási viziemlõsök nem lettek volna megfelelõ hatással nagyérdemûre. Mivel Tortolán bepillantást nyerhettem a delfinidomárok munkájába, “szakértőként” emeltem a kalapomat a produkció láttán. De, ami méginkább magával ragadott, az a Kraken névre keresztelt hullámvasút. Leírni nem lehet a G-erõket, amit az ember érez egy-egy “esés” (lejtés), vagy perdület alkalmával… ( Képek )

Epcot Center, a jövő parkja. Igaz, hogy a bejáratnál hatalmas, modern építészeti mûvek fogadtak, de nem éreztem egésznek, befejezettnek a mûvet. Élmény volt, amikor a teknős a Némó nyomában-ból “élő” show-t adott, bevonva a gyerekeket egy vicces csevegésbe. És tetszett, hogy 40 perc alatt lefotozkodtunk az összes Disney figurával. Majd körbesétálhattunk egy országokat bemutató pavilonsoron, ami kicsit eröltetettnek tûnt – amellett, hogy természetesen történelmi betekintést kaptunk Mexikóról, Németországról stb. Inkább szólt ez a szuvenirek árusításárol és a 7,5 dolláros német sörröl. Ráadásul pont egy 40 fokos napot fogtunk ki, nem is birtuk sokáig a pici Sofiával – és persze mi férfiak is kitikkadtunk a hőségtől. ( Képek )

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s