Nagy utazás…

Hatodikán reggel 7-kor indult a kompunk, a “ferry”, St. Thomas-ra. Gyorsan odaértünk és a határátlépés, vámvizsgálat is pikk-pakk megvoltak. A repülögépünk 10 körül indult San Juanba, Puerto Ricoba. Fejenként két-két bõrönd, babakocsi, kézipoggyászok és autóba való gyerekülés volt a pakkunk. Mindenkinek tele volt a keze, nyaka, háta 🙂 Akár egy vásárba igyekvõ kofacsalád. Ráadásul az én bõröndjeim megsínyledték az odautat, így a kerekei már nem funkcionáltak – kínai csoda volt -, ezért emelni kellett vagy ráakasztani egy húzható, még guruló csomagra.

orlando.jpg
A húszperces nettó repülést a kis american eagle gépen szokás szerint majd 2 órás csekkolási és bording ceremónia kísért. San Juanból a kövekezõ állomást, Miamit egy óra késéssel 12.30-kor kezdtük megközelíteni. Ezt az utat már egy komolyabb géppel, egy Airbus-szal tettük meg, méghozzá a középsõ négy ülésen ülve. Kb 2 órát vett el az életünkbõl ez a légikaland. Sofia jol viselte, de persze nem akkor aludt amikor kellett volna. Miamiban a reptérrõl egy kisbusz az egynapos szállásunkra, egy tipikus reptér-közeli szállóba vitt. Ingyen internet, ex-dohányzó szoba – egy éjszakára megtette. A következõ célunk, Orlando, eléréséig már csak egyet kellett aludnunk – ott várt Disneyland 4 parkja (Magic Kingdom, Animal Kingdom, Epcot és MGM), a Universal Studios és a Kennedy Space Center.
Pénteken 11-kor indult a gépünk Orlandoba. Flordidában, államon belül repültünk, csak 40 percig tartott az út a szelek szárnyán. És már kereshettük is az autókölcsönzõ kisbuszát, ami elvitt a jármûátadás helyszínére. Persze mindent lefoglaltunk elõre, interneten. Ami meglepetés maradt, az a helyi adók, amit sehol nem tüntetnek fel és néhány nem várt – pl. autónál biztosítási – költség. Végülis 330 dollárt fizetni egy Dodge Caliberért egy hétre nem olyan vészes, és abszolut a kényelmünket szolgálta. Kivéve a kölcsönzõ-Disney-szoba utat, amikor az emlitett poggyászokat és magunkat kellett bepréselni abba a “kis” autóba… Viszont a Disney All-star Movies hotel kellemes és barátságos volt. A fõ téma Herbie, a kicsi kocsi volt nagy örömömre – a vajszínû bogár-ikonnal 😉

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s