Növekszik a kisdelfin… lassan búcsúzás

baby_delfin3.jpg

A hatnapos hajnali etetés megtette hatását, Luna gyermeke ismét fejlődés útjára lépett. Úgy tűnik a seb a száján is gyógyul, így már ismét tudja szoptatni az anyja 🙂

Amúgy a delfinárium élete most kezd lelassulni, mert errefelé a szeptember a leglazább, kevés foglalás, vihar előtti csend a november csúcs felfutása előtt. Ezt Carlosék is kihasználják, ezért ők most veszik ki éves szabad hónapjukat. Én velük tartok egy körutazás erejéig, meglátogatunk egy-két amerikai várost és Mexikó Cityben is töltünk egy hetet – Carlos családjánál. Orlando, Mexikóváros, majd Las Vegas, és NYC lesznek az állomások. Onnan meg már Rómán keresztül haza tudok repülni.

Sok idő 2 hónap, de pillanatok alatt elrepült. Ennyit éltem Tortolán. Most az utolsó napokat töltöm a szigeten, és a delfináriumban is. A “kollegák”-kal kilalakult jó kapcsolat átalakul lassan elektronikus üzenetek sorozatává, és az emlékeken kívül e sorok és a képek maradnak változatlanok. Még egy utolsó hajrában besegítek a nagyfőnök fogadásába, kitakaritunk, széppé varázsolunk mindent. Jól esik együtt lüktetni ezzel a családias gépezettel.

Még az utolsó hétvégét kihasználtuk egy West End látogatásra, usztunk a delfinekkel családilag és néhány klasszikus dominikai helyet is felkerestünk. Újabb képeket készítettem, probáltam átélni az érzést, amit a szigetlakás ad. Kikötők tele katamránokkal, motorcsónakokkal, öblök homokos strandokkal. Állatok az út szélén, szemét az árkokban, bömbölő zene a bárokban és tengercsobogás egész nap. Vissza nem adható pillanatok…de hiányzik Európa! A teljes beilleszkedéshez kell egy év, mire az ember minden részletet megszok, megért. Nekem sikerült egy kis részt magamévá tennem…

Képek: http://picasaweb.google.com/viktor.brain/SzigetlakS

Reklámok

Növekszik a kisdelfin… lassan búcsúzás” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Kedves Viktor!

    Szomrúan olvastam, hogy indulsz hazafelé (nem személyes ellenszenv :)), de én nagyon szerettem olvasgatni az élménybeszámolóidat. Remélem ha lesz időd és persze keved , még folytatni fogod olyan élményekel , amik eddig kimaradtak az írásaidból.(Biztosan sok ilyen van…)Engem személy szerint a növényvilág érdekelne, ha vannak ilyen fényképeid , örülnék ha küldenél nekem e-mailben.
    Köszönöm

    Andi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s