STORIES 3

Dominikai bár a javából
A Dominika szigetéről érkezett emberek, akik úgy döntöttek Tortolan kezdik meg boldogulásukat, megteremtették a maguk kis kolóniáját. Ez olyan látványos, élvezetes elemeket hoz elő a kultúrájukból, mint a sajátos zene, kommunikációs szokások és összetartás. Közvetelnek, de megvan a saját kis világuk. A táncos szórakozóhelyek ahonnan dominikai zene szól, biztosan a őrzik a szokásokat. Ahova betértünk, ott egy mai és talán a 80-as évek szokásait keverő miliő fogadott. A huszonéves srácok bőszárú nadrágban, deszkás cípőjükön taposva karolták párjukat, miközben járták egyszerű, de érzelemmel töltött táncukat. És nem diszkó stílusban, egymást kerülgetve rötyögtek, hanem a klasszikus latin táncukat – ahogy nálunk a lakodalmas, és a simulós keveréke – “ropták”. Az asztaloknál, pultnál kisebb, nagyobb társaságok ültek és és élvezték a zenét, a hangulatot. Kiabáltak, hogy túlharsogják az ütemeket, ugyanakkor mások ismerkedés gyanánt, vagy megszokásból párokba fejlődtek a a tánctéren. Tetszett a hangulat, mindenki vidám volt; ha megtanulom a lépéseket, átélhetem a dominikai feelinget!

Carrot Bay Cultural Fiesta
Augusztus 10-én folytatódott az ünneplés majd’ három hete, méghozzá egy kultúrális fesztivallal. Tanya Stephen lépett fel aznap, pénteken komoly közönség előtt a Carro Bay öbölben. Összegyűltek a zenerajongók, a bulizni vágyók, a nyüzsgést kedvelők. A kocsisor kb 3-4 km-es volt az út mentén, ahogy az út egyik, vagy mindkét oldalán felsorakoztak. Közlekedni az útszűkület miattígy alig lehetett. De megérte a gyalogást az összejövetel, mert éjszakába nyúlóan jol éreztük magunkat Arthuróval. Találkoztunk ismerősökkel a delfináriumból, összejött a banda is 🙂 Kocsival mentünk, hazafelé taxit kerestünk.

Crysler Le Baron kabrió és a srácok

Kabriózás
Egyik nap Arthuro Vitaraját kerestük, mivel egy barát elvállalta a javítását, de csak megbütykölte és elhajtott a Trellis Bayre, a repülőtér mellé. Itt a tartjak a full moon (telihold) partikat, és a cyber cafe-ban iszonyatosan jó szendvicset készítenek – az internetszolgáltatáson felül (www.trellisbaycybercafe.com). Ide egy srác vitt el minket – Arthuro bratja – egy 90-es évekből származó Crysler Le Baron kabrióval. Jól esett a hajcibáló élmény, olyan Tortola Vice érzés fogott el minket. A gépet speciális eszközzel, egy csavarhúzóvel lehetett indítani, de egyébként rendeben volt (müszerfal világítás nem volt, a többi rendben). Jó kis kört tettünk, de megérte. A pirított kenyérszeletek között tojás, sajt, sonka, gomba, saláta, hagyma és szószt kaptunk 😛 A sört a hűtődobozból kiválasztottuk; sornyitó a faoszlopon, alatta egy kis vödör a kupaknak, ami pont beleesik nyitáskor. A kényelmes fotelelkben ülve, élveztük az életet. Visszafelé – odafelé is, de akkor csak egy pillanatra – megálltunk egy útmenti betérőben is, ahol nomád körülmények között, egy ház oldalából szolgáltak ki. Itt meg a sörnyitó az egyik tartóoszlopon volt rögzítve, alatta egy mágnes a kupakoknak 🙂

Képek itt: http://picasaweb.google.com/viktor.brain/KabriZS 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s